Teret adunk

A NYÁRI STÍLUSODNAK

Ha nyár, akkor család? – Így vakációzz nyáron az egész családdal

A nyár talán a legideálisabb időszak a családi programokra és kikapcsolódásra egyaránt. Ha gyerekekkel utazol vagy közös tevékenységeket szervezel, akkor fontos a praktikus és kényelmes megoldásokra hagyatkozni, hogy mindenki jól érezze magát. Ebben a cikkben azokról a tippekről, stílus- és receptajánlókról rántjuk le a leplet, amikkel a legtöbbet tudod kihozni a családi kikapcsolódásból.


Nagycsalád, kisbőrönd

Aki utazott már életében gyerkőccel együtt, pontosan tudja, hogy ilyen esetekben a felnőtt nemcsak magának, hanem a gyermeknek is csomagol. Muszáj egyszerre törekedni a kényelemre és szem előtt tartani a praktikus megoldásokat, hiszen utólag mindig könnyebb a döntéseket meghozni. Figyelj arra, hogy mindenből annyit pakolj be, amennyien utaztok: fürdőnadrágokból, baseball sapkákból, sort- vagy úszónadrágokból, utcai és strandpapucsokból stb. Jó hír viszont, hogy pikniktakaróból elég csak egy darab is – viszont javasoljuk, hogy az legalább nagy legyen.

Gyermeki elővigyázatosság

Egy utazás alatt nem csupán saját magunkat kell folyamatosan óvnunk – például, hogy nehogy leégjünk –, hanem gyermekeinket is. Emiatt fontos, hogy mindig legyünk elővigyázatosak, és olvassunk utána, melyik naptejet, tusfürdőt vagy napozó strayt érdemes választanunk (pl. előnyös, ha a gyerekeket ultra szenzitív napozó spray-vel fújjuk be strandolás előtt, hogy ezzel is védjük bőrüket). A napon való sütkérezés után pedig használhatunk egy kifejezetten napozás utáni tusfürdőt – akár mi, felnőttek is, hiszen az életkori megkötés kapcsán nyugodtan mondhatjuk, hogy lélekben még gyerekek vagyunk.

Játékok. Játékok mindenütt.

A gyerekekkel való nyaralásnál gyakran felmerül a kérdés, hogy érdemes-e vinni játékokat, és ha igen, akkor mennyit és milyeneket. A játékok segíthetnek a gyerekeknek szórakozni és lekötni az idejüket, különösen hosszabb utazások, repülőutak vagy váratlan időjárási körülmények esetén. Fontos, hogy olyan játékokat vigyetek magatokkal, amelyek könnyen hordozhatók és nem foglalnak túl sok helyet a csomagban. Kisebb társasjátékok, kártyák, könyvek vagy felfújható labdák (az úszógumikkal együtt) tökéletes választások lehetnek.

Családias receptek

A családi kikapcsolódásban nemcsak a stílus, hanem az ételek is fontos szerepet játszanak. Emiatt érdemes előre tervezni ilyen téren is – főleg ha válogatós gyerkőcök mellett utazunk, akik inkább az otthoni fogásokat preferálják. Viszont érdemes egy kicsit „megbolondítani” a fogásokat, hogy ezzel is meglepjük a gyerekeket. Például ha hamburgereket készítünk az útra, akkor érdemes gyerekméretűvé alakítani azokat. Fogj neki úgy, mintha egy hagyományos, klasszikus burgert sütnél éppen, mindössze az adagokat csökkentsd le. A mini méretek azonnal elvarázsolják majd a kicsiket – azon túl, hogy emiatt könnyebben is el lehet fogyasztani azokat, bárhol is járunk éppen.

 

A családi nyaralás is rengeteg lehetőséget kínál a kikapcsolódáshoz. Nem igazak azok a szóbeszédek, hogy gyerek mellett le kell mondanunk a pihentető kiruccanásokról. Mindössze előre fel kell készülnünk rá, praktikusan kell hozzáállni az egész nyaraláshoz. Hiszen végérvényesen az ilyen pillanatok örökre megmaradnak bennünk, amikre széles mosollyal tudunk majd később visszagondolni. Élvezzétek ki az idei nyár minden pillanatát – családostól is!