TERET ADUNK

a sulik sztárjainak

Kezdődik az iskola – mire lesz szükség mindenképp?

Még néhány nap és becsengetnek. Új tanév – új ismeretek, új tantárgyak, új tanárok, új kihívások.

Ezeknek megfelelni nem könnyű, ám könnyebb, ha az eszközök megvannak hozzá. Bár a tankönyveket az iskolák biztosítják, sok minden más van, amit a szülőnek és a gyerekeknek össze kell válogatni és be kell szerezni még az évnyitó előtt.

De mire is lesz szükség az iskolában?

Kell egy jó iskolatáska
Egy iskolatáska akkor jó, ha strapabíró, lehetőleg vízhatlan anyagból készül, több rekesze van, és ezek kezelése könnyű. Fontos, hogy a táska üresen ne legyen nehéz, hiszen úgyis rengeteg minden lesz benne, aminek a súlyát cipelni kell. Fontos az is, hogy a kiképzése gerincbarát legyen, ügyelve a gyerekek tartására. A legjobb, ha a hátoldala teljesen a háthoz illeszkedik a gerinc védelmében, illetve hasznos, ha a pántok hosszán lehet állítani.

Kellenek a kiegészítő táskák
Több egyéb táskára is szükség lesz: tornaruhának, rajzfelszerelésnek, hátizsák rövidebb túrákhoz. Nem is gondolnánk mennyi foglalkozás van, amihez kisebb méretű táskák szükségesek. Ezek lehetnek egyszerű, összehúzható zsákok, de lehetnek kisebb sporttáskák is. Színűk a gyerek ízléséhez igazodjon, méretük pedig nem kell, hogy túl nagy legyen, hiszen ezt a gyerekeknek pluszban kell cipelniük magukkal az iskolatáskán kívül.

Tolltartó
A hátizsákon mellett talán a tolltartó az egyik legfontosabb felszerelés az iskolában. Elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a számtalan ceruza, színes ceruza, toll, radír, faragó, körző esetleg vonalzó is beleférjen. Az erős és praktikus kialakítás, a jó minőség és a jó átláthatóság fontos szempontok. De persze az sem elhanyagolható szempont, hogy jól nézzen ki.

Ceruzák
Az íróeszközök is nélkülözhetetlenek. Ezekből viszonylag sokra van szükség, és nagyon nem mindegy a minőségük. Bár gondolhatnánk, a színes az csak színes, a grafit az egyforma grafit, ez nagyon nem így van. Egyes ceruzák színe alig látszik a papíron, állandóan kitörik a hegyük, és alig lehet őket kifaragni. Fogni is kényelmetlen őket. A jó minőségű ceruzák fogása könnyű és kellemes, a színei élénkek, ami sikerélménnyé teszi a rajzolást, és könnyen faraghatók.

Étel és italtartó
Egy jó uzsonnás doboz, aminek a fedele könnyen nyitható, vagy egy praktikus, tépőzárral rögzíthető ruhaszalvéta, ami könnyen tisztítható és helyettesíti a rengeteg szalvétát, alufóliát igazán praktikus az iskolában. Tízórainak, nasinak, egy szendvicsnek vagy egy kis keksznek, gyümölcsnek mindig kell lennie a gyereknél, és jó, ha ezek nem szóródnak a könyvek, füzetek közé.
Egy jól záródó kulacs is mindenképpen kell, hiszen fontos, hogy a gyerek napközben igyon, hogy hidratált maradjon és ne száradjon ki.

Okoseszközök
Az okoseszközök használatáról megoszlanak a vélemények, ám az egyértelműen látszik, hogy ezek nélkül ma már nincs tanulás, hiszen ha nem is az iskolában, otthon mindenképpen szükség van rájuk, főleg felsős évfolyamokban. Egy jó minőségű laptop, egy táblagép vagy telefon, egy okosóra olyan eszközök, amik jó, ha a mai digitális világban megtalálhatóak otthon.

Ezeken kívül is van természetesen sok apróság, amit be kell szerezni – füzetek, rajzeszközök, sporteszközök esetleg hangszerek – ezt már minden iskola egyénileg szabályozza. A lényeg, hogy az alapok jó minőségűek legyenek, akkor könnyedén vághat neki minden iskolás az idei tanévnek.

Tudtad, hogy a laptopvásárlásod most mi is megkönnyíthetjük? Havi játékunk fődíja ugyanis épp egy szuper laptop. Te is megnyerheted, ha velünk játszol!