hello család

Programok, amiket a nagyival a legjobb átélni

A mamával és a papával kapcsolatos emlékeket egész életünkben ápoljuk, a mai nagyszülők pedig manapság aktívabban vesznek részt a családok életében. Hol gyerekvigyázók, hol játszótársak- a gyerekek legnagyobb örömére.

Mert bizony vannak dolgok amiket jó együtt csinálni anyuval, de még jobb a mamával!

A maminál senki nem süt jobb süteményt.
Illatos, finom és gusztusos. És persze a mamánál mindig bele lehet nyalni a krémbe, és meg szabad kóstolni a süti szélét is még az ebéd előtt. A gyerekek amúgy is nagyon szeretnek a konyhában segédkezni, élvezik a tésztagyúrást, a krém kevergetését. A mamánál mindez még több ízzel és illattal jár.

A mamival nagyszerű csavarogni.
A mama mindig érdekes dolgokat mesél, olyan titkokat is tud a városról, amiket az anyu nem, sosem siet, és a táskájában mindig lapul valami finomság. A mamával sétálni sokszor felér egy igazi kalanddal, a kezét pedig pont ugyanolyan jó fogni, mint az anyáét.

A nagyival az üzletközpont igazi kincsesbánya.
A mama sosem siet, így a színes kirakatok nézegetésére mindig jut idő. És persze sosem mondd nemet, ha vásárolni csalják az unokák. Egy kis csecsebecse az egyik üzletben, egy csinos blúz a másikban, egy szép mesekönyv vagy egy remek játék – az üzletközpontban járva igazi kincsesbányára lel minden gyermek. A mama mindig megdicséri a pónis pólót, a tüllszoknyát, de tetszik neki a szuperhősös felső is. Sosem mondja, hogy ide már nem megyünk be, és még azt is megengedi, hogy beleüljenek a gyerekek a játékautóba, játékrepülőbe.

A mamával játszani is más.
Bár a nagyi térde már nem mindig az igazi, ezért fogócskázni nem szeret, a játszótéren a homokból készült pogácsákat szívesen megkóstolja, és a hintalökésben is bajnok. A nagyi otthon is számtalan mókába bevonható. Szívesen kipróbálja az üzletközpontban vásárolt társasjátékot, sok kártyajátékot is tud, de a babákkal, dinókkal is szívesen játszik. Még a hangjukat is tudja utánozni. Néha a mamánál olyan csoda dolgok is előkerülnek, mint a diavetítő, vagy a bűvésztáska… Ez ám csak az igazi móka!

A mama szívesen olvas mesét.
Az üzletközpontban vásárolt gyönyörű képeskönyvön kívül a mama polcán rengeteg másik könyv is van. Vannak nagyon régiek, amiket még a szülők is olvastak, amikor kicsik voltak, vannak újabbak. Vannak olyanok, amiben sok kép van, és van, amiben nincs kép. A mama mindegyiket szívesen olvassa, miközben megengedi, hogy a kicsik az ölébe kuporodjanak.

A mamival a kert is kaland.
Azoknak van igazán szerencséje, akiknek a nagymamája kertes házban lakik, ők ugyanis igazán izgalmas vidéki kalandokban vehetnek részt. Az udvaron lehet mindenféle szabadtéri játékot játszani, a kertben pedig vár a sok ültetni, gondozni való. Később pedig mindent le is lehet szedni. A mama mindegyik növényről tudja, mi micsoda, és persze mindegyikből főzni is tud valami igazán finomat.

A nagyival az online telefon is csupa móka.
Van, hogy a mama messze lakik, és éppen nem lehet meglátogatni, de ez sem szabhat gátat a nagy beszélgetéseknek. Ilyenkor fel lehet hívni telefonon, vagy online-telefonon, ahol még láthatják is egymást a felek. Jókat lehet beszélgetni, nevetgélni, de még mesélni is. Appok segítségével a közös játék is megoldható, így ma már a távolság sem lehet akadálya annak, hogy nagymama és unoka minőségi időt töltsenek együtt – ha akarnak.