hello család

Együtt a család – szabadidős tevékenységek szülőknek és gyerekeknek

Valljuk be – az élet mozgalmas! A munka és a mindennapokkal járó feladatok elvégzése közben a napok egy szempillantás alatt véget érnek. A nagy rohanásban pedig sok mindenre kevesebb idő jut, vagy elmarad. Sok szülő fél attól, hogy nem tölt elég időt gyermekeivel, és néhány szülő bűnösnek érzi magát a teljes munkaidőben végzett munkája miatt, vagy szorong, ha magára is gondolva a gyerekeitől távolt tölt egy kis énidőt.

Nem kell pánikolni! A gyerekekkel töltött idő minősége sokkal fontosabb, mint a mennyisége. Nem kell a nap minden pillanatában velük lenni, ennél fontosabb a minőségi idő, mert ez az, ami pozitívan befolyásolja a fejlődésüket.

A mindennapi megszokott, közös tevékenységek is lehetnek minőségiek, de ezek mellé olykor becsempészhetünk egy-egy, a megszokottól eltérő elfoglaltságot, ezek csodás közös pillanatokkal és rengeteg nevetéssel ajándékozzák meg a családot.

Piknik a szabadban
Kockás pokróc, finom szendvicsek, egy kis gyümölcs és sok-sok nevetés. Ilyen egy igazi családi piknik a szabadban. Már a terítés is igazi kaland, étkezés után pedig le is mozoghatjuk az ebédet. Jöhet egy kis tollaslabda, foci, de ha ehhez nincs kedvünk, kártyázhatunk is. Friss levegő, D-vitamin, móka. Nincs is ennél jobb.

Sárkányeregetés
Réges-régi játék a sárkányeregetés, napjainkban valamiért mégis kicsit elfelejtődött. Pedig ha szeles az idő, remek kikapcsolódás! Nem kell hozzá más, csak szél és egy nagy szabad tér, ahol szabadon szárnyalhat a sárkány, mi pedig futhatunk vele, ha ahhoz van kedvünk. Már maga a sárkány barkácsolása is nagyszerű közös elfoglaltság, az eregetés pedig olyan különleges móka, amit az egész család nagyon fog szeretni.

Akadálypálya építés
Jó idő esetén a szabadban, a kertben, rossz idő esetén akár a szobában is megépíthető egy remek akadálypálya, amin a gyerekek egymás ellen vagy az idővel versenyezve kelhetnek át. Sok mozgással járó remek módja annak, hogy szórakozva időt töltsünk a gyerekekkel. A feladatoknak csak a fantázia és a hely szabhat határt. Hajrá!

Kincsvadászat
Szintén olyan tevékenység, amit a lakásban, de a szabadban is kivitelezhetünk, és garantáltan mindenki élvezni fogja. Anya vagy apa eldugja a kincset, majd a gyerekek térképek segítségével megkeresik azokat. Van olyan gyerek, akit a kincskeresés nem hoz izgalomba? A trükkös szülő egy kis kávéval megbarníthatja a kincses térképet, és eldughatja a lakásban, oda, ahol a gyerekek könnyedén megtalálhatják.
Kincs lehet bármi csillogó, de az üzletközpontban sétálva is beszerezhetünk néhány csecsebecsét. Garantáltan emlékezetes időtöltés lesz, amire a gyerekek sokáig emlékezni fognak.

Társasjáték
Minden családban vannak társasjátékok, amik csak ritkán kerülnek elő, pedig kiválóan alkalmasak arra, hogy kicsik és nagyok együtt játszanak. Ugyanez igaz egy jó kártyapartira de még a közös kirakózásra is. Ha nincs társas a közelben, olykor elég egy-két papírlap és ceruza is. Torpedó, akasztófa, ország-város, amőba. Emlékszel még rájuk? A társasjátéknál nincs jobb közös program. Egy-egy új játékért látogass el hozzánk az üzletközpontba.

Közös főzőcskézés
Ha rossz idő van, a konyhában, ha jó idő van, akár a szabadban is főzhet együtt a család. A gyerekek különösen imádják a pogácsa, a keksz vagy a pizza készítését, mert ujjaikkal megfogdozhatják, meggyúrhatják a tésztát. Jó időben előkerülhet a bogrács vagy a grill. Akár még egy szuper kerti parti is kialakulhat, ha eljön néhány barát. Nevetés, bolondozás, finom ételek – ez igazán minőségi időt garantál a családnak.

Természetesen ezeken kívül is számtalan remek dolgot lehet együtt csinálni: kirándulni, kertészkedni, közösen sportolni, de akár egy jó mozizás is lehet a közösen eltöltött minőségi idő alapja. Várunk szeretettel mi is, ha egy jó film mellett döntenél.