Aktualitások

Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázat

Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázat

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatot hirdetett meg, melynek célja, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a lakástüzek megelőzését, vagy a tűzoltó hagyományokat. A témák: „Füstérzékelő életet menthet” és „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága”. A diákok három korcsoportban pályázhattak: 6-10, 11-14, és 15-18 éves kor között.

A benyújtható alkotások kategóriái:

  • Kézműves alkotás: Plakát, kép, szobor stb.
  • Digitális alkotás: 30-60 másodperces film vagy animáció.
  • Irodalmi alkotás: Költemény vagy történet Gróf Széchenyi Ödönről.

A művekkel április 21-ig lehetett pályázni. A vármegyei első helyezettek részt vesznek az országos versenyen, melynek díjátadója június 14-én lesz Budapesten. Az országos győzteseket értékes nyereményekkel jutalmazzák, és a legtöbb pályázatot benyújtó iskola elnyeri a „Legkreatívabb iskola 2024” címet.

Az ünnepélyes eredményhirdetésnek, illetve a rajzokból nyíló kiállítás megnyitójának idén is a Kaposvár Plaza ad helyet, 2024. június 3-án hétfőn 14:00 órakor.

A kiállítást 2024. június 21-ig díjmentesen tekinthetik meg az érdeklődők a Kultik Mozi előtti területen, a Kaposvár Plaza nyitvatartási idejében.

C&A_70%_akcio Corvin Plaza