Tavasz végén, nyár elején megkezdődik az esküvői szezon. Van aki szereti ezt az időszakot, és van akinek kifejezetten nyűgös, hiszen nem csak időben és anyagilag ró ez terhet a vendégekre is, de legtöbbször fejtörést okoz, hogy mit viseljünk, vagy éppen ne viseljünk. A konzervatív, hagyománykövető szemlélet szerint vendégként ne viseljünk pirosat, feketét és fehéret. Azonban nem mindenki szereti, ha korlátok közé szorítják.

SZÍNEK

Amikor esküvőre készülünk érdemes szem előtt tartanunk azt, hogy nem mi leszünk a főszereplők, tehát jó eséllyel szinte senki nem a mi megjelenésünkre, öltözetünkre lesz kíváncsi. Ezért nem is érdemes keretek közé kényszeríteni magunkat, ami a színeket illeti. Ha mi piros, fekete ruhára vágyunk, akkor bátran vállaljuk be, hiszen kicsi az esélye, hogy össze fognak téveszteni minket a menyasszonnyal a színválasztás miatt.

Fekete ruhánál érdemes a komorságát ezüst, arany vagy akár valamilyen játékos színnel megtörni.

Ha a piros színre esik a választásunk, akkor se aggódjuk, valószínűtlen, hogy bárki összekeverjen minket a menyecske ruhába öltözött újasszonnyal, de ha nagyon tartanánk ettől a galibától, akkor természetesen inkább tekintsünk el a piros színtől.

Élénk, feltűnő színű ruhához bátran nyúlhatunk, különösen nyáron nem lehet ellene senkinek kifogása. Ha egy vidám, sárga, zöld, kék vagy rózsaszín ruhában érezzük magunkat jól, ne hezitáljunk, bátran döntsünk mellette.

VASTAG SAROK

A vékony sarok mellett most a vastag sarok is a divat része. Ez lehet egészen alacsony is, de most magasabb változatban is létezik, ilyenkor elsősorban platformmal egészítik ki. A vastag sarok mindig kényelmesebb viselet, hiszen jobb alátámasztást kap a talpfelület, nagyobb területen oszlik el a testsúly, máshová esik a súlypont, ezért akár egésznapos viseletnek is kitűnő választás lehet. Ráadásul egy megfelelő darab kiválasztásával optikailag is remek hatást érhetünk el.

PAPUCS

Tele vannak az üzletek polcai papucsokkal. Számtalan variációt találunk, köveset, szőrme pamacsosat, masnisat, de akár műanyag virágokkal kirakott darabot is választhatunk. Sokan nem szeretnek utcára papucsban menni, de aki bátrabb, most nyugodtan viselheti ezeket a lábbeliket hétköznapokon is, farmerrel, de akár szoknyával is.

MASNI

A masni mint dizájnelem meghatározó része a mai cipődivatnak. Nem csak a papucsokon és slip on cipőkön találhatjuk meg, de magassarkúkon is visszaköszön a nagy méretű, szinte az egész lábfejet beborító masni.

MOKASZIN, LOAFER

A mokaszin vagy a loafer nem csak tavasszal lehet kitűnő választás, nyáron is belebújhatunk egy-egy hűvösebb estén. Színben, anyagban és stílusban is számtalan variáció közül választhatunk, jól kihasznált darabja lesz a kollekciónknak. Igyekezzünk természetes anyagból készült darabot választani a kényelem érdekében.

SLIPPER

A slipper a zárt fejű papucs, ami eredetileg könnyű, otthoni viseletre készült házi papucs volt, de ma már kifejezetten utcai viseletre készült fazonokat is találunk az üzletek polcain . A nagy divatházakat követve megtaláljuk a fast fashion üzletekben is ezek variációit, ami izgalmas megfűszerezése lehet megjelenésünknek.